Thursday, June 28, 2007

Black Forest/Schwarzwälder Kirschtorte

Udah lama sih pengen buat Black Forest, cuma ya itu malass terus hehehe...
eh liat bf nya sefa kok jadi pengen, her black forest was so tempting.
and finally, i ended up by making my own black forest cake.
well, It's not that fancy and I'm a biiiiig amature at baking, but I think it turned out quite nice actually ^_^ it tasted good anyways.....




Ingredients:
For the cake:
5 eggs
1/2 cup plus 1 tablespoon sugar
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon vanilla extract
1/4 cup plus 1 tablespoon bread flour
1/4 cup cocoa powder
1/2 cup plus 1 tablespoon pastry flour
1/4 cup plus 1 tablespoon oil

For the syrup:
2 cups sugar
1 1/3 cups water
4 teaspoons cherry brandy
1/2 teaspoon cream of tartar

For the cherry filling:
1 quart fresh cherries, pitted and halved
1 cup cherry brandy

For the whipped cream topping for frosting:
1 pint heavy cream
3 tablespoons sugar

For Directions, Plz visithere

8 comments:

  1. Aisha...aku mauuuu...udah lama nggak bikin blackforest, biasanya nunggu ada yg Ultah dulu baru aku bikin. Cantik juga lho cakenya.

    ReplyDelete
  2. Wow, very nicely done! Simple and elegant, I bet it's yummy!

    ReplyDelete
  3. black forestnya cantiiikkkkkkkkkk
    mau dong mau dong *ngedip-ngedip*

    ReplyDelete
  4. @retno: ayo mbak kesini kalo mau dincipi hehehe...

    @littlecornerofmine: yup its yummy indeed, thanks ^_^

    @sefa: huhuhu...itu juga masih belepotan sef ngiasnya, masih amatiran nih, pengen belajar ngedeko cake tapi mahalllll disini ^_^

    ReplyDelete
  5. The cake looks great!!!! Very nicely decorated!

    ReplyDelete
  6. Anonymous3:35 am

    belum pernah bikin BF, mau banget...kapan2 boleh di contek ya resepnya.

    Mama Safa

    ReplyDelete
  7. very tasty!
    I want to make it soon!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...